3x je kind fijn de eerste schoolweek door laten komen

Gepubliceerd op 6 september 2024 om 10:17

Hoe kan je je kind helpen de om een beetje lekker die eerste schoolweek door te komen. Voor sommige is het de echte eerste schooldag, een nieuwe klas of zelfs een nieuwe school misschien.

 

Er komt altijd veel af op een kind zo’n eerste week, en op het moment en vooraf kan er al spanning zijn.

 

Je kind zal moeten wennen aan nieuwe gewoontes, regels en routines. Er zijn ineens (weer) veel meer prikkels en alle nieuwe dingen moeten verwerkt worden.

 

Ik geef je 3 tips om je kind hierbij te helpen

- Ga de natuur in. Het brengt het zenuwstelsel tot rust en het creëert een ontspannen sfeer. Ga het liefst op blote voeten, zodat je kind kan aarden.

 

- Knuffelen en verbinden. Je kind heeft je gemist en is sinds lange tijd (weer) een groot deel van de dag zonder jou geweest. Jouw bijzijn reguleert je kind.

 

- Take it easy. Verwacht niet te veel van je kind. Ga je kind niet overvragen met hoe het was (de verhalen komen echt wel). Maar ook niet overvragen met taakjes bijvoorbeeld, bouw dit rustig op.

 

Die eerste week is vaak intens, geef je kind de ruimte om te verwerken en te landen. En van uit die rust kan je gaan opbouwen.

Nog een paar andere dingen die je kan doen om je kind tot rust te laten komen is sensory play, luisterboek/voorlezen of een kindermeditatie aanzetten. Door het de eerste week rustig te houden na schooltijd (of voor langere periode) kan je kind weer rustig wennen aan het schoolritme.

 

 

Benieuwd hoe jullie de eerste schoolweek inrichten om je kind weer te laten wennen? Laat het weten in de comments! ; )

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.